Iedere luidspreker reageert met zijn omgeving. U kunt dat horen doordat op sommige plaatsen het geluid veel harder klinkt dan op andere plaatsen. Dat komt omdat lage geluidfrequenties tegen de muren van de kamer botsen en daardoor 'staande golven' in uw kamer maken. Deze staande golven veroorzaken de dreunende bassen die het overige (bas)geluid maskeren. Bij geluidseffecten in actiefilms is het niet storend, maar bij muziek gaat dat ten koste van een mooi natuurgetrouw geluid.

Dit effect word veroorzaakt door uw kamer, en dus niet door uw luidsprekers. Gelukkig hoeft u uw kamer niet te verbouwen: met de Anti-Mode kunt u het storende effect van uw kamer grotendeels opheffen.

Het installeren en éénmalig inregelen is eenvoudig: u sluit het apparaat aan op uw installatie, drukt op de knop en de Anti-Mode regelt zichzelf binnen enkele minuten in. Daarna is het apparaat klaar voor gebruik. Geen computers, geen software, geen gedoe. Gewoon genieten!

De interactie tussen uw luidsprekers en de luisterruimte is meestal de grootste storende factor in de prestaties van een high-end audiosysteem. Elke luisterruimte creëert fouten van tientallen decibellen of meer. Deze afwijkingen zijn vooral hoorbaar bij de bastonen, waarbij de klassieke akoestische oplossingen geen soulaas meer bieden.

De DSPeaker Anti-ModeTM combineert een uitgekiende selectie van audio-elektronica met meer dan een decennium aan expertise in akoestiek en signaalverwerking. Hij is ontworpen met één doel voor ogen: het naar een hoger niveau tillen van wat mogelijk is in stereogeluidsweergave in de huiselijke omgeving.

Het idee van de toonaangevende geautomatiseerde Anti-ModeTM-kamerkalibratie is eenvoudig: de luidsprekers en subwoofers laten samenwerken met de ruimte-akoestiek, in plaats van ermee te botsen, om het best mogelijke geluid te produceren. De voordelen van de antimodus-correctie zijn een sterk verbeterde helderheid, een strakkere en diepere basweergave, de afwezigheid van ongewenste "boominess" en naadloze integratie van de hoofdluidsprekers en subwoofers.

De kalibratieprocedure is geautomatiseerd. Iedereen kan uitstekende resultaten behalen zonder voorafgaande expertise of kennis. Na een korte kalibratie kent Anti-Mode uw luisterruimte tot in de kleinste details en ontwerpt hij aangepaste filters die nodig zijn voor uw unieke ruimte. U zult zeer verrast zijn om te horen wat uw luidsprekers werkelijk kunnen doen!

DSPeaker heeft een animatie gemaakt om de (verstoorde) geluidsgolven 'te laten zien'. Zet ook het geluid aan!